10 tips som gör dig framgångsrik på social media

  • Inläggskategori:Företagande

Följande tips kommer att få dig att framstå som mer framgångsrik på sociala medier:

1. Se till att du har en väl genomtänkt strategi för hur du vill använda sociala medier. Det är viktigt att veta vilka mål du vill uppnå och sedan utforma en plan för hur du ska nå dit. Fundera på vilka kanaler som passar bäst för just din verksamhet, och se till att ha ett tydligt budskap som du vill kommunicera.

2. Engagera dig aktivt i olika samtal och diskussioner på social media. Du kommer inte bara framstå som mer intressant, men det är även en bra chans för dig att lära känna andra inom din bransch bättre. Dessutom kan det hjälpa dig att bygga upp ett gott rykte och bli ansedd som en expert inom ditt område.

3. Varvisuell! Innehåll med bilder, video eller andra visuella element har större chans att sticka ut och bli sett av fler jämfört med textbaserat innehåll. Titta på olika saker du kan göra för att göra ditt innehåll mer visuellt tilltalande, och titta även på olika sätt man kan använda sig av animationer eller videor – det finns mestadels alltid nya saker man kan prova ut!

4. Gör ditt inneháll unikt – se till sá at det inte bar endast bestár av lankningar tillsammans med texten “Kolla den hár artickeln” . Ta istedet tidenatt skriva unika texter baserade pa de artiklar/videos etceterasom du delar, addera egna tankar igen forhandsgranskning 5 innan publicering slappnar vi ofta pa granskningen). Detta gora dittinnehall unikareoch ger foljet varfor just deras abonnemang/uppfoljningisvard sin tid – i form av flera engagemang (klicks/gilla-markeringar/delningovertid)och i slutandan leder detta oftast till flereeffektvist spridande 6av ert material (flervardsartiklar istf lankade artiklar + massaspammiga texter).

5. Var aktiv – posta regelbundet och hâll ett jarnspann pa dina socialamediakanaler(oftast minst 3-5ggr per dag). Dock skall man intepostafleratihopa(tex 5ggrsaman), da far man snabbtspamniva upp emotvarandraoch folkignoreraroftainformationsflodetifran er ifall ni verkarpostasmaltmycketibland . Spridut era poster istalletog postaliteffektmassmedvetenhetochnytta!Inlaggenskallgivetisakunnaengageramyckethosabonnerandeoch icke-abonnerandespararegenomsparrelseknapparna(ex reaksjonerpaa Facebook)eller evtl andralavenheter(ex traningstillbehorbutikeronline via Twitter). Man ser ofta trender pa savis 7med hashtaggar #hashtagging#sweden #stockholmcity #funny etceterasidan roliga/intressanta/bra tweets hamnaroftaintoplistornaoversocialamedieplattformarnaTwitterFacebookInstagrametceterasyndication 8sites like AllTop aswell , whichdrives more traffic to your profileand hopefullymore conversions too if you have that as your goal with being active on Social Media platforms like these mentioned ones

Se till att du har en stark profilbild och ett intressant biografi

En av de första sakerna som folk ser när de kommer till din profil är din profilbild. Se till att du har en stark och intressant profilbild som gör att folk vill lära känna dig bättre. Ditt biografi är också viktigt – det är ett perfekt ställe att berätta vem du är, vad du gillar och varför just du ska följas. Gör det intressant och personligt så att folk får en anledning att connecta med dig på ett djupare level.

Engagera dig i olika diskussioner och se till att du delar kvalitativt innehåll

Det är viktigt att du tar tid och engagerar dig i olika diskussioner som handlar om ditt intresseområde. Se till att du delar kvalitativt innehåll med andra användare och bidrar med nyttiga insikter. Detta hjälper dig att bygga upp ett rykte som en kunnig person inom ditt intresseområde, och det kan leda till fler möjligheter för framgång.

Var aktiv på flera olika sociala medier – tänk utanför boxen!

Det finns många olika sociala medier på internet och det är bra att vara aktiv på flera av dem. Genom att vara aktiv på flera olika sociala medier kan man nå ut till en större publik och få fler människor att intressera sig för det man gör eller det man har att säga. Det är dock viktigt att tänka utanför boxen när man använder sociala medier, det vill säga att inte bara posta länkar till andra webbplatser eller artiklar utan också skapa innehåll själv som folk verkligen vill se och läsa. En av de bästa sakerna med social media är just den interaktionen som man kan ha med andra människor, så var inte rädd för att kommentera och delta i diskussioner – det är ofta dessa som gör en tråd spännande och intressant!

Använd hashtags för att nå ut till fler människor och öka ditt nätverk

Det finns många olika hashtaggar för olika ämnen och det går att hitta bra hashtags för precis vad som helst. Ett tips är att titta efter de mest använda hashtagsen inom ditt intresseområde och sedan använda dem i dina egna inlägg. På så vis når du ut till fler människor som har samma intresse som du och kan bygga upp ett starkare nätverk. Du kan också skapa din egna hashtag för att markera dig på ett unikt sätt, söka efter andra personer med samma hashtag och börja följa dem.

Bygg upp relationser med andra användare – ge och ta!

Det är viktigt att bygga upp gode relationer med andra användare på internet. Detta gör man genom att vara hjälpsam och trevlig mot andra. Man får inte glömma bort att man själv också är en användare och det är därför viktigt att ge tillbaka något till gemenskapen. Detta kan man göra genom att svara på frågor, hjälpa till med problem eller bara dela med sig av sin kunskap. Man får dock inte tappa bort sig själv i hela processen, utan man ska också ta emot hjälp när det behövs. På så vis bygger man upp ett bra samarbete med andra användare som alla har olika kunskaper och erfarenheter.