Hitta de perfekta platserna för Instagram-bilder i Helsingborg

  • Inläggskategori:Allmänt

Helsingborg är en vacker stad med många sevärdheter och platser som passar perfekt för Instagram-bilder. Här är några av de bästa platserna att ta bilder på i Helsingborg:

1. Ribersborgsstranden – Denna strand ligger bara ett par minuter från centrala Helsingborg och erbjuder fantastisk utsikt över Öresundsbron. Det finns också flera caféer och restauranger i närheten, så det är en perfekt plats för en Picknick eller fika-paus under dagen.

2. Fredriksdalsteatern – Denna mycket populära teater har varit en favorit bland turister och locals likasinnade sedan 1853. Den unika arkitekturen gör den till en perfekt plats för Instagram-foton, oavsett om du tar bilder av hela teatern eller bara några av de många detaljerna.

3. Paddan sightseeing boats – Ta en tur med Paddan Sightseeing Boats för att se Helsingborg från vattnet. Du kan välja mellan olika turer, allt från kortare 30 minuters turer till längre 3 timmars turer. Oavsett vilken tur du väljer kommer du att få se några av de mest imponerande platserna i Helsingborg från havets yta, inklusive Slottsholmen, Sankt Jöransbergs kyrka och Bellevueparken.

Staden Helsingborg från ovan

Helsingborg är en stad på södra Sveriges kust belägen i närheten av Öresund. Staden har cirka 140 000 invånare och är en av de fem största i Skåne län. Helsingborg är känd för sin vackra hamn, sina tretton broar och för sin unika belägenhet mellan Kattegatt och Öresund. Hamnen är mycket trafikerad och även en populär turistattraktion. Detta gör Helsingborg till en levande stad med mycket att erbjuda både besökare och boende.

Kyrkan i S:t Olof

Kyrkan i S:t Olof ligger på Kyrkogatan 3, mellan Rådhusgatan och Storgatan. Den är uppförd i sten och tegel på en kvadratisk grund med en korridoren runt själva kyrkan. Kyrkan invigdes den 30 maj 1875 av biskop Tersmeden. Arkitekt för byggnaden var August Bergström (1833-1907). Innanför portalen finns ett flertal gravar från 1600- och 1700-talet. De flesta är dock bara anonyma gravstenar som inte namnen på de döda.

Kyrkans inre är vitt målat med grått stuk ovanför fönstren och ett grönt golv. I koret finns en orgel som ursprungligen tillverkades av Wilhelm Sjöbergs Orgelbyggeri i Stockholm 1876, men har sedan dess undergått flera ombyggnationer. På väggarna i koret hänger två tavlor; ”Kristus vid Emmaus” av Carl Johan Wahlbom (1796-1860) samlade in via Svenska Missionsförbundet 1888, samt ”Ensamheten” av Per Hasselberg (1844–1920), donerad av familjen Hasselberg 1909

Kullaberg – en fantastisk utsikt!

Kullaberg är en fantastisk utsikt. Härifrån kan man se hela Skåne och Öresund. Man ser till Kullen, Helsingborg och Landskrona på den svenska sidan och över till Danmark där man bland annat ser Malmö och Copenhagen. Utsikten är speciellt fin vid solnedgång eller när det är molnfritt ute. Då syns alla ljusen från städerna mycket tydligt. På Kullaberg kan man göra massor av olika aktiviteter som att klättra i berget, fiska eller bara ta en promenad längs stranden. Det finns även restauranger här uppe så man kan njuta av maten med utsikten som bakgrund!

Sofiero slott och trädgårdar – för den eleganta Instagram-bilden

Sofiero slott och trädgårdar är beläget i Helsingborg, cirka 10 kilometer från centrala staden. Slottet är byggt i italiensk renässansstil och tillhörde tidigare kungen Oscar II av Sverige. Idag är det ett statligt fastighetsförvaltningsbolag som driver verksamheten vidare. Sofiero har många olika aktiviteter att erbjuda, allt från guidade turer till evenemang såsom musik- och teaterföreställningar. Men det är inte bara för de aktiva besökarna – Sofiero slott och trädgårdar är en av de mest populära platserna för Instagram-användare att ta eleganta bilder inför sina följare!

Den lilla staden Trolhättan

Trolhättan är en liten stad belägen i Västra Götalands län, cirka 80 kilometer söder om Göteborg. Staden är känd för sin historia inom industrin och har idag ett mycket gynnsamt läge nära havet och naturen. Trots att Trolhättan är en relativt liten stad så finns det mycket att se och göra här. Bland annat kan man besöka Gamla Stan, som är en av Sveriges bäst bevarade medeltida stadskvarter, eller ta en promenad längs Mjörn, som är en av landets vackraste sjöar. Oavsett om du vill uppleva den unika historien i Trolhättan eller bara njuta av den natursköna omgivningen, så är detta en perfekt destination för dig.