Kostnaden för att köpa Instagram följare – så mycket kostar det!

Kostnaden för att köpa Instagram följare varierar beroende på hur många du vill köpa och vilken leverantör du väljer. Genomsnittspriset ligger mellan 10-15 kronor per tusen följare, så om du vill ha 100 000 följare kostar det cirka 1,5 miljon kronor. Detta är en engångskostnad som inte behöver upprepas, så det är ett relativt billigt sätt att snabbt öka din popularitet på sociala medier. Dock ska man vara medveten om att det finns risker associated med detta – dina nya följare kan vara inaktiva och/eller botar (spamkonton), och ditt flöde kommer inte alltid att visas i deras feed. Så tänk igenom om det verkligen är värt pengarna innan du bestämmer dig!

Hur mycket kostar det att köpa Instagram-följare?

Instagram-följare är inte billiga och det är inte en bra idé att köpa dem. De flesta som säljer följare gör det genom att skapa falska konton eller köpa botar, vilket kan leda till att ditt konto blir avstängt. Dessutom betalar du ofta för varje ny följare, så om du bara köper 100 stycken är det redan 100 dollar bortkastade pengar. Du bör istället lägga ner tid och energi på att bygga upp ett genuint engagemang med dina befintliga och potentiella följare.

Varför är det viktigt att ha många följare på Instagram?

Det är viktigt att ha många följare på Instagram eftersom det ger dig större exponering och synlighet. Ju fler följare du har, desto mer sannolikt är det att dina inlägg kommer att visas upp i flöden och därmed nå ut till en större publik. Dessutom ser det bra ut om du har en hög follower-count, eftersom det visar att du är populär och intressant. Att ha många följare på Instagram kan därför vara mycket viktigt, både för din privatpersonliga brand och för din affärsmässiga verksamhet.

Så här fungerar det när du köper Instagram-följare

När man köper Instagram-följare så handlar det om att köpa sig ett större följarantal på sin egna profil. Man kan göra detta av olika anledningar, exempelvis för att se mer professionell ut eller bara för att ha fler som ser vad man postar. Det finns många olika tjänster där ute som erbjuder sig att sälja följare och det är ofta relativt enkelt och smidigt att gå tillväga. Först och främst skapar man en profil hos den aktuella tjänsten (oftast med hjälp av sin e-postadress) och sedan väljer man hur många följare man vill köpa. Några tjänster erbjuder även andra funktioner, exempelvis möjligheten att kunna kommunicera direkt med de personer som du har kontakt med via din profil eller se vem av dina bekanta som redan använder tjänsten.

Nackdelarna med att köpa följare på Instagram – så blir du avstängd!

Köpa följare är ett oetiskt sätt att manipulera Instagram-algoritmen och ditt innehåll kommer inte nå ut till riktiga människor. Dessutom är det en mycket dyr investering som inte ger något positivt resultat på lång sikt. Om du köper följare riskerar du att bli avstängd från Instagram – och det är ingen trevlig upplevelse.

5 tips för hur du kan få fler (och bättre) följare på Instagram utan att betala

Instagram är en av de mest använda sociala medierna i världen, och det är inte konstigt att många företag och personer vill ha fler följare på sin profil. Att ha fler följare innebär ofta att man också har en större reach, och därför är det ett bra sätt att marknadsföra sig själv eller sin verksamhet. Det finns dock en del saker som du bör tänka på om du vill ha fler (och bättre) följare på Instagram utan att betala. Här kommer några tips: Var aktiv och engagerad i andras inlägg. Gilla deras inlägg, kommentera dem och tagga andra användare i dina egna inlägg. Detta gör att du syns mer av, och det ökar chansen att folk faktiskt gillar ditt innehåll och beslutar sig för att följa dig. Använd hashtags noggrant när du laddar upp ett nytt inlagg. Hashtags hjalper till att organisera olika typer av innehåll på Instagram, och det gör det enklare för potentiella followers hitta just din typ av content. Fundera alltså igenom vilka hashtags som passar bilden/videon du laddar upp, och var inte rädd för att testa olika hashtaggar – t ex lokala hashtaggar om du vill ha fler follower från just din stad/region.