Om du bara hade 24 timmar i Malmö – här är vad du måste göra!

  • Inläggskategori:Allmänt

Malmö är en vacker stad med mycket att erbjuda. Här är några av de saker du inte får missa om du bara har 24 timmar i Malmö:

Börja dagen med en promenad längs den gamla stadsmurarna från 1500-talet. Gå sedan till Lilla Torg och titta på de olika butikerna och caféerna. Ta sedan bussen till Ribersborg strandpromenaden och njut av den friska havsluften. Pausa för lunch på ett av de många trevliga caféerna längs stränderna, innan du tar en skön promenad längs havet.

Ikväll rekommenderar vi att du gör en kvällstur pmed Malmö Opera eller Stortorget, det centralaste torgt i Malmö som omgivits av mycket historia. Kanske vill du ta in en föreställning på Malmö Opera eller gör en guidad tur runt Gamla stan? Avsluta kvallen med middag paa restaurang Soi46 som serverar thailandsk mat lagad med svenska rara varor for en unik upplevelse.”

Strosa runt i gamla stan

Gamla stan är en av de mest turistattraktiva delarna av Stockholm. Här kan du promenera runt i smala gränder och titta på de gamla husen. Ta en kaffe eller fika på någon av de mysiga caféerna, eller shoppa i någon av de unika butikerna. Om du vill ta det lugnt kan du slappa på Kungsträdgården, som även den ligger mitt i Gamla stan. Härifrån har du en fin utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset.

Ta en fika vid Möllevångstorget

Möllevångstorget är en av de mest kända och uppskattade platserna i Malmö. Här finns det något för alla – caféer, restauranger, barer och butiker. Allt som behövs för att ta en paus från vardagen och njuta av lite tid tillsammans med familj och vänner. Dessutom är det ett mycket trevligt ställe att bara promenera runt på eller sitta på en av de många uteserveringarna och titta på folk.

Kolla in street arten i Västra Hamnen

I Västra Hamnen i Malmö hittar du en av Sveriges bästa street art-gallerier. Här kan du se verk av kända och mindre kända konstnärer från hela världen. Street arten är en del av den internationella konstscenen och det finns många olika stilar att upptäcka. I Västra Hamnen hittar du allt från grafiska tavlor till 3D-installationer och allt däremellan. Konstgalleriet ligger bara ett par minuter från Malmö Centralstation, så det är enkelt att ta sig hit.

Äta middag på ett gott restaurang

Det är alltid trevligt att äta middag på en fin restaurang. Man får den där lilla extra servicen och maten är alltid god. Dessutom kan det vara mysigt att sitta i ett fint rum med levande ljus och bra musik i bakgrunden. Att välja rätt restaurang är dock inte alltid enkelt. Det finns många olika typer av restauranger, från de exklusiva till de mer informella, och det kan vara svårt att veta vilken som passar ens egna behov och smak bäst. Men om man tar sig tid att undersöka olika alternativ och läser recensioner så kan man hitta några riktigt bra ställen som man kommer att trivas på.

Dricka cocktails på en av Malmös krogar

Det finns något speciellt med att dricka cocktails på en av Malmös krogar. Kanske är det den unika atmosfären som finns i staden, eller så är det bara för att man vet att man kommer att få en fantastisk drink. Oavsett anledningen är det alltid trevligt att gå ut och ta en cocktail på en av Malmös många fina krogar.

När man väljer vilken cocktail man ska beställa är det oftast svårt att bestämma sig, eftersom alla verkar så goda. Men det är ju precis det som är roligt – man kan prova nya smaker och se vad man gillar bäst. Oftast kan bartendern ge bra tips om vilka cocktails som passar ens smak, så tveka inte att fråga!

En av de absolut bästa sakerna med Malmös krogscene är dock hur varierad den är. Här kan du hitta alltifrån mysiga tavernor till chicade barer och allt däremellan. Detta innebär också att priserna varierar mycket – men lyckligtvis finns det möjlighet för allas budget! Sommartid brukar ofta havsutsikten vara extra magnifik från flera av stadens uteserveringar, vilket bara ligger till retur för upplevelsen.