Pinterest – en inspirationskälla eller tidsrövare?

  • Inläggskategori:Sociala medier

Pinterest har blivit en av de mest populära sociala medierna under det senaste decenniet. Det är en plattform där användare kan spara och dela bilder och videor som inspirerar dem. Många användare älskar Pinterest eftersom det ger dem en chans att upptäcka nya idéer och hitta inspiration för allt från mode till inredning till recept. Andra anser dock att Pinterest är mer av en tidsrövare än en verklig inspirationskälla, eftersom det ofta kan vara svårt att hitta precis vad man letar efter på den enorma plattformen. Oavsett om man gillar Pinterest eller inte, finns det ingen tvekan om att det har blivit en mycket populär social media-plattform under de senaste åren.

Pinterest: en inspirerande källa eller bara en tidsslukare?

Pinterest är en social nätverkssida som lanserades 2010 och som nu har mer än 200 miljoner användare. Pinterest fungerar ungefär som ett digitalt collage; användarna kan skapa olika ”bord” med teman och sedan spara bilder, videor och länkar på dessa. En av de stora fördelarna med Pinterest jämfört med andra sociala nätverk (och orsaken till att det har blivit så populärt) är att det inspirerar människor till att göra saker – whether it’s a new recipe, workout routine, fashion look eller home décor project. Du kan hitta idéer för precis allt på Pinterest!

Varför är Pinterest så populärt?

Pinterest är ett online-plånboksverktyg som används av människor för att spara och dela bilder och idéer. Det finns olika anledningar till varför Pinterest har blivit så populärt sedan starten 2010. Dels på grund av dess enkelhet- användare kan enkelt skapa ”pinboards” (visuella samlingar) med teman för olika intressen, projekt eller händelser, och dela dem med andra. Dessutom är det roligt att bläddra igenom de olika pinboardsen och se vad andra personer har sparat- man kan hitta nya idéer, produkter, tjänster etcetera. I takt med att sociala nätverk som Facebook och Twitter har blivit alltmer populära, har detta ökat intresset för Pinterest, eftersom det erbjuder en annan typ av upplevelse och interaktion.

hur använder man pinterest effektivt?

För att använda Pinterest effektivt så vill man följa olika användare och även olika brädor. Detta gör det enklare för dig att hitta intressanta pins samtidigt som du kan explorera nya idéer. Att ansluta ditt konto till Facebook och Twitter gör det även enklare för vänner och familj att hitta dig på Pinterest. När du laddar upp pins från andra webbplatser, se till att ladda upp dem från deras ursprungliga källa (och inte bara från deras pin). Detta ger mer information till personen som ser din pin, och de kommer troligtvis att vara mer intresserade av den om de vet exakt var den kom ifrån. Också, när man repinerar andras pins, skriv alltid en liten kommentar eller beskrivning om varför du tycker om just den pinen – detta visar att du har tagit tid på dig för att titta igenom innehållet i pinen istället för bara repinering den blindt!

4.Pinterest – tips och tricks för nybörjare

Varför inte börja med Pinterest? Det är en av de mest användarvänliga och roliga sociala nätverken. Om du aldrig har använt det förr, kan det vara lite svårt att komma igång. Här är några tips och tricks för nybörjare på Pinterest:

1. Gör ett konto och logga in. Du behöver inte ha en blogg eller hemsida för att registrera dig, men det underlättar saker om du gör det. Detta gör det möjligt för andra användare att hitta dig på webben. Gå till www.pinterest .com och registrera dig med din e-postadress eller Facebook-konto.
2. Browsa runt i olika sektioner och repinna (spara/dela) intressanta pins från dessa sektioner till dina egna boards (gallerier). När du hittat en pin som du gillar, klickar du bara på ”Repin” -knappen längst ner till vänster på skylten . Pins sparas vanligtvis i flera olika sektioner, så ta reda på vilka andra personer har sparat dem innan du repinar dem till ditt eget galleri!
3. Följ dina vänner och andra användare som delar samma interest som dig sjlv för att hitta pins från deras gallerier (boards) that you like on your own home feed . I högermarginalen finns en lista över personer som rekommenderas baserat pinterest algoritmer , men feel free to search for people with similar interests as you by using the magnifying glass icon at the top right of the screen . When you find someone whose boards you like , simply click “Follow All” or “Follow” next to specific boards to start seeing their pins in your home feed !

5 skäl till varför du borde (eller inte borde) använda pinterest

5 skäl till varför du borde använda Pinterest:

1. Det är ett enkelt sätt att samla alla dina idéer på ett ställe. Du kan enkelt bläddra igenom och hitta inspiration för allt från matrecept till inredningstips.
2. Pinterest är en fantastisk plattform för att hitta nya produkter och tjänster. Oavsett om du letar efter det perfekta julklappen eller bara vill testa något nytt, är chansen stor att du hittar det du letar efter på Pinterest.
3.Pinterest kan också användas som en effektiv marknadsföringskanal. Genom att skapa intressanta och engaging innehåll, kan du driva trafik tillbaka till din webbplats och öka konverteringarna.
4.Pinterest fungerar bra ihop med andra sociala medier-sajter som Facebook och Twitter . Detta gör det lättare för dig att dela ditt innehåll med fler människor, vilket i sin tur kan leda till fler besökare på din webbplats.
5. Slutligen, Pinterest är helt gratis att använda! Så det finns inget skada i att testa ut den första plattformen – du har mycket att vinna men ingenting alls att förlora