Snapchat & Whatsapp – vad skiljer dem åt?

  • Inläggskategori:Sociala medier

Snapchat och WhatsApp är två av de mest populära sociala medieplattformarna i världen. De har båda sin egen unika uppsättning funktioner, men det finns också några gemensamma drag mellan dem. Snapchat grundades 2011 och lanserades officiellt 2013. WhatsApp grundades 2009 och lanserades officiellt 2010. Båda plattformarna gör det möjligt för användare att skicka textmeddelanden, bilder, videosamtal och röstmeddelanden till andra användare. De flesta människor anser att Snapchat är en mer ”lekfull” app, medan WhatsApp oftast används för seriösa konversationer. Det finns dock några skillnader mellan dem:

– Snapchat har en unik funktion som gör det möjligt för användare att skicka temporära meddelanden som ”försvinna” efter någon sekund eller minut (beroende på inställningarna). Detta gör Snapcat perfekt för snabba konversationer eller för att dela roliga bilder/videosnuttar utan att behöva spara dem permanent.
– WhatsApp har en mindre uppsjö av olika stickerpaket (de visuella ikoner man kan ladda ner och skicka till varandra), jämfört med Snapchat. Det finns emellertid flera tredje part appar som erbjuder ytterligare stickerpaket för WhatsApp.
– Nyligen introducerade Snapchat en funktion som gör det möjligt för användare att spela in videoklipp i realtid med hjälp av deras mobilkameror, samtidigt som de pratar med sina vänner via chatten – denna funktio heter ”Lenses”. Denna typ av videochatting är inte tillgänglig på WhatsApp ännu.

Snapchat vs Whatsapp – vad är skillnaden?

WhatsApp och Snapchat är två av de mest populära chattapparna på marknaden. WhatsApp har en stor användarbas med över 1 miljard aktiva användare, medan Snapchat har cirka 100 miljoner aktiva användare. De båda apparna erbjuder olika funktioner och upplevelser för sina användare. Så här jämför vi de två apparna:

Funktioner: WhatsApp erbjuder flera olika funktioner för sina användare, som gruppchatt, video- och ljudsamtal, meddelandehantering och integrerad kontaktlista. Snapchat erbjuder bara en grundläggande chat-funktion, men tillhandahåller istället ett antal unika filter och effekter som gör det möjligt för användarna att skapa spännande innehåll för sina vänner.

Innehåll: WhatsApp tillhandahåller inte något innehåll utanför chattappen, medan Snapchat levererar dagliga nyheter via sin ”Snapchat Stories”-funktion. Detta gör det möjligt för användarna att se vad andra personer i deras sociala cirkel gör just nu – vilket kan vara mycket roligt eller intressant!

Privatliv: Naturligtvis är det viktigaste aspekten av valet mellan WhatsApp vs Snapchat huruvida du vill ha ditt privata liv skyddat eller inte. WhatsApp krypterar all kommunikation mellan parter – detta innebär att ingen annan kan luslita på ditt privatliv om du inte delar informationen med dem. Snapchat dricks dock inte all kommunikation – vilket betyder att andra personer kan ta reda på vad du skickar om de vet hur man hackar sig in i appen (vilket är mycket enklare än många tror!).

Hur använder man Snapchat och Whatsapp?

Snapchat och Whatsapp är två av de mest populära kommunikationsapparna på marknaden. Båda apparna erbjuder enkel och snabb textkommunikation, men Snapchat har några fler funktioner som gör den unik. För det första så finns det ett brett utbud av filters och linser som man kan använda sig av för att ge sina bilder lite extra krydda. Dessutom finns det möjlighet att skicka bilder som försvinner efter en viss tid, vilket kan vara bra om man inte vill att andra ska ha tillgång till ens bilder permanent. Whatsapp har däremot inte samma möjligheter, utan erbjuder bara vanlig textkommunikation mellan användare.

Fördelar med Snapchat och Whatsapp

Snapchat och Whatsapp är två av de mest populära chat-programmen på marknaden idag. De har båda sina fördelar och nackdelar, men i detta inlägg kommer vi att fokusera på de positiva aspekterna av dessa två program.

Först och främst är Snapchat unikt eftersom det erbjuder användarna en möjlighet att skicka bilder som förstör sig själv efter en viss tidsperiod. Detta gör det till ett perfekt alternativ för personer som inte vill att deras bilder ska spridas vidare utan deras vetskap. Det finns dock ett par nackdelar med den här funktionen – om du tar en skärmavbild av bilden innan den förstörs så kan personen fortfarande spara den, och det finns inget sätt att se vem som har tagit en skärmavbild av din bild.

Whatsapp, på other hand, is a more traditional messaging app that offers features such as group chats and voice/video calling. Whatsapp is also owned by Facebook, which means that it has access to a lot of the same data that Facebook does (although WhatsApp claims that it doesn’t share this data with its parent company). This can be seen as either a good or bad thing, depending on how you feel about Facebook’s handling of user data. On the plus side, though, it does mean that WhatsApp is very reliable and has a ton of features

Nackdelar med Snapchat och Whatsapp

Snapchat och Whatsapp är två av de mest populära sociala medierna bland ungdomar i dag. Men det finns en del nackdelar med att använda dessa tjänster. För det första kan det vara svårt att hålla koll på vad alla olika personer postar eftersom inläggen försvinner snabbt igen. Dessutom kan det leda till mer mobbing eftersom man inte alltid vet vem som skickar vad, och man kan inte ta bort inläggen igen. Det finns också en risk att barn får se porr eller andra olämpliga inlägg om de hamnar i fel grupp chat.

Tips för bättre användning av Snapchat och Whatsapp

Det finns flera saker du kan göra för att utnyttja Snapchat och Whatsapp på bästa sätt. För det första är det viktigt att du laddar ner de senaste uppdateringarna av appen, eftersom nya funktioner ofta släpps med dessa. Det är också bra att ha en tydlig strategi för hur och när du ska använda varje app – till exempel kan det vara smartare att skicka mer personliga meddelanden via Snapchat och mer allmänna meddelanden via Whatsapp. Dessutom bör du tänka på vilka mottagare du vill ska se ditt innehåll; Snapchat är perfekt för mindre grupper av vänner medan Whatsapp fungerar bra både för stora och små grupper.