Svenska ord som får oss att skratta

  • Inläggskategori:Allmänt

Svenska ord som får oss att skratta är inte alltid lätta att översätta till andra språk. Men det finns några som verkar vara universelt roliga, oavsett vilket språk man talar. Här kommer några exempel på svenska ord som förmodligen gör folk i andra länder skrattar:

Kalsong – Det här ordet används ofta i olika rim och dessutom har det en liknande stavning som det engelska ordet ”panties”. Dess betydelse är dock helt annorlunda, så använd det inte fel!

Knacka – Ett annat roligt ord med en stavning som liknar ett engelskt ord, men med en helt annan betydelse. Oftast används det i uttrycket ”knacka mig på ryggen”, vilket innebär att man vill bli uppmuntrad av någon.

Bajsa – Ett mycket direkt och oblygt svensktord för ”att göra ett sto” eller ”att kissa”. Kanske inte det mest elegantaste av ord, men absolut ett av de mer underhållande!

Svenska ord som låter galna.

Svenska ord som låter galna. Det finns flera svenska ord som låter galna, och det är inte alltid enkelt att förstå deras betydelse. En av de mest kända är ”Taskigt”, ett adjektiv som beskriver något negativt. Andra exempel på galna svenska ord är: ”Knäppgök” (en person som gör dumma saker), ”Snurrig” (förvirrad) och ”Klappjakt” (en lek där man jagar varandra).

Svenska ord som är lustiga att säga.

Det finns massor av svenska ord som är lustiga att säga. Här är några exempel:

”Snurra” är ett roligt ord att säga eftersom det låter som om man snurrar runt. ”Knacka” också låter roligt, som om man knackar på en dörr. ”Gummi” och ”plupp” är två andra små ord som bara låter lustigt.

Ofta är det de kortare orden som är mest lustiga att säga, men det finns också flera lite mer utmanande ord. ”Mjölkhus”, till exempel, eller ”mjukiskladdkaka”. Dessa lite mer utmanande ord kan vara extra kul att prova att säga för personer med skandinavisk bakgrund – ibland kan det leda till en hel del fniss!

Galna svenska uttryck.

Det finns många olika svenska uttryck som används för att beskriva någon som är galen. Här är några av de vanligaste:

1. Han/hon har tappat bollen – Det här betyder att personen inte längre fungerar riktigt och att de beter sig på ett ologiskt sätt.

2. Han/hon har gått bananas – Detta innebär ungefär samma sak som det första uttrycket ovan, men är en mer informell variant.

3. Han/hon har flugit iväg med skallen – En annan term för att beskriva någon som beter sig galet eller irrationellt.

Lustiga svenska ordspråk och talesätt.

Det finns många lustiga svenska ordspråk och talesätt. Här är några av de bästa:

”Var inte rädd för att vara lite galen ibland. Det är livet som är trist.”

”Man ska inte vara rik för att leva gott, men det underlättar.”

”Man ska aldrig lita på en kille med skinnbyxor – han har ingenstans att gömma sin kniv.”

Märkliga men roliga svenska ord och begrepp.”

Enligt en undersökning från 2011 är det märkliga ordet som flest svenskar känner till ”knäckebröd”. Detta är inte förvånande, eftersom det är ett mycket vanligt ord i svenskan. Andra märkliga men roliga svenska ord och begrepp inkluderar:

-Kalsonger: Kalsonger är trosor för män. De flesta människor vet dock inte att det finns två olika typer av kalsonger – boxer shorts och briefs. Boxer shorts har lösa passform och dekoration, medan briefs har en tajtare passform och ser mer formella ut.

-Djupfryst: Djupfryst mat innebär att den frysta matvaran blivit upphettad till en temperatur där alla bakterier dödsas. Det finns tre olika djupfrysningstemperaturer; -18°C, -24°C och -30°C. En del butiker fryser ner sin mat på natten när temperaturern ändras till den kallaste graden (-30°C), vilket gör att produkten håller sig friskare längre.

-Tandborste: En tandborste används för rengöring av tänderna och munhålan. Det finns två olika typer av tandborstar – manuella (handhållna) och eltandborstar. Eltandborstar har ofta roterende borsthuvuden som hjälper till att rengöra tanderna på ett effektivare sätt, medan manuella tandborstar tar lite längre tid att använda men är oftast billigare i inköp.