Sveriges godaste kanelbullar

  • Inläggskategori:Allmänt

Sveriges godaste kanelbullar är en klassiker som aldrig går ur tiden. De är saftiga, frasiga och fulla av smak. En riktigt god kanelbulle ska ha ett tunt skal och en krispig yta. Inuti ska den vara mjuk och seg med en lagom sötma. För att få till den perfekta kanelbullen finns det några Tips: använd gott margarin i degen, värm upp mjölet innan du blandar allting samman, grädda bullarna på låg värme så att de inte blir bruna för snabbt osv. Sveriges godaste kanelbullar bakas helst på vetemjöl men man kan även använda havremjöl eller glutenfritt mjöl om man vill ha en nyttigare variant

Sveriges godaste kanelbullar – en guide

Kanelbullens dag är den 4:e oktober och det är en riktig högtid för alla kanelbullsfantaster. Varje år bakas det flera miljoner kanelbullar i Sverige och vi har nog alla våra egna favoriter. Hur ska man då gå tillväga för att hitta de absolut godaste? I den här guiden kommer du att få lite tips på hur du kan hitta Sveriges godaste kanelbullar!

Det finns ett antal saker som du bör tänka på när du letar efter de perfekta kanelbullarna. En av de viktigaste sakerna är degen – den ska vara smidig, men inte för lös, och helst gräddad med mycket smör. Fyllningen är givetvis också avgörande – en bra balans mellan socker, kanel och smör gör underverk! Kanelsmaken ska vara nästan stekt, utan att bli bränd. Och slutligen – formen på bullarna spelar också in. De traditionella runda bullarna med snurrade toppar ser trevliga ut, men mjuka franska bullar eller nygräddade snurrbullar med glasyr är minst lika goda!

Varför inte testa några olika recept och se vilken deg, fyllning eller form som passar just dig? Det finns garanterat någon typ av kanelbulle som blir din absoluta favorit!

Kanelbullarna som gör det bäst i test

Kanelbullar är en klassisk svensk kaka som vanligtvis görs med vetemjöl, smör, socker, kanel och jäst. De flesta av oss älskar kanelbullar och det finns många olika recept att välja mellan. Men vilka är de bästa?

I det här inlägget har vi testat olika kanelbullarrecept och bedömt dem utifrån smak, konsistens och fyllning. Resultatet är ett lista med de 5 bästa recepten på kanelbullar!

De flesta skulle nog säga att dessa är de godaste kanelbullarna

De flesta skulle nog säga att dessa är de godaste kanelbullarna. De är mjuka och sega, med en perfekt balans mellan sött och salt. Kanelbullarna har en klassisk smak som aldrig går ur tiden. De är en av de mest populära bullar i Sverige, och det finns många olika recept på hur man gör dem. Men alla recepten har ett gemensamt: de flesta skulle nog säga att dessa är de godaste kanelbullarna.

Dessa kanelbullar får tummarna upp från oss

Dessa kanelbullar får tummarna upp från oss. Med en krispig yta och en mjuk, seg inre är dessa bullar precis som vi vill ha dem. Innehållet av kanel gör att smaken inte blir för stark, utan balanseras av det söta degen. Dessa bullar är perfekta att servera till kaffet eller teet på eftermiddagen.

En härlig kombination av saftigt bröd och kryddig kanel

Älskar du kanel? Då kommer du att älska denna saftiga kanelbröd! En härlig kombination av saftigt bröd och kryddig kanel, detta recept är enkel att göra och tar bara en timme i ugnen. Inget behov av att jäsa brödet, så det är perfekt för en snabb och enkel efterrätt eller frukost. Njut av ditt hemgjorda kanelbröd med lite smör eller grädde på toppen!