Telegram – en introduktion till den snabbast växande sociala appen

Telegram är en snabbast växande sociala appen. Det finns på både iPhone och Android, och det gör det möjligt för användare att skicka textmeddelanden, ljudmeddelanden eller videofilmer med hög kvalitet. Telegram har också nyligen lanserat sin desktop-app, så nu kan du chatta med dina Telegram-kontakter från din dator också.

Det finns flera saker som gör Telegram unikt bland andra sociala appar. Först av allt är det mycket snabbare än de flesta andra appar – detta beror delvis på att det använder en ny teknik för dataöverföring som kallas MTProto. Dessutom har Telegram en stark fokus på säkerhet, vilket innebär att alla dina meddelanden är krypterade när de skickas mellan din telefon och telegram servers. Det betyder att ingen annan kan läsa dina meddelanden, inte ens Telegram själva (som i motsats till WhatsApp).

Om du letar efter en snabbare, mer säker alternativ till WhatsApp eller Facebook Messenger, then Telegram is definitely worth checking out!

Vad är Telegram?

Telegram är ett krypterat meddelandesystem som lanserades av den ryska grundaren av Pavel Durov. Telegram är en gratis app som finns för olika plattformar, inklusive iOS, Android, Windows Phone och desktop-datorer. Telegram har många likheter med WhatsApp, men det erbjuder flera användbara funktioner som gör det mer användbart för vissa användare. Till exempel kan du skapa och administrera offentliga och privata grupper med upp till 5000 personer i varje grupp. Telegram är också mycket snabbare när det gäller att leverera meddelanden över långa avstånd, vilket gör det perfekt för internationella grupper eller familjer som bor i olika delar av världen.

Varför är Telegram populärt?

Telegram är en gratis och open-source chat-app som finns tillgänglig för alla plattformar. Telegram är populärt bland användare av olika sociala nätverk, eftersom det erbjuder flera användbara funktioner som andra chat- appar saknar. Dessa inkluderar snabbmeddelanden, gruppchatts, kanaler, ljud- och videokonferenser, filöverföringar med hög hastighet osv. Telegram är också mycket säker tack vare sin krypterade meddelandeservice.

Hur fungerar Telegram?

Telegram är en programvara för att skicka och ta emot meddelanden. Det finns för både mobiltelefoner och datorer. Telegram använder internetförbindelser i stället för sms-meddelanden, så det är gratis att använda. Telegram gör det möjligt att skicka textmeddelanden, ljudmeddelanden, bilder och filmer med hög kvalitet. Det finns även en gruppchat-funktion som gör det möjligt att chatta med flera personer samtidigt.

Möjligheter med Telegram

Telegram är en krypterad chatt- och nätverkstjänst som lanserades i augusti 2013 av Pavel Durov. Telegram levereras med en molnbaserad krypteringsteknik som gör det möjligt för användare att skicka meddelanden, bilder, videofilmer och filer såsom PDF-filer med hög hastighet och kvalitet. Telegram är gratis och finns tillgänglig för alla plattformar: iOS, Android, Windows Phone, MacOS, Linux och webbläsare.

Telegram har nyligen blivit mycket populärt bland användare av sociala medier eftersom det erbjuder flera unika funktioner som inte finns tillgängliga på andra plattformar. För det första är Telegram helt gratis att använda – det finns inga abonnemangsavgifter eller annan typ av betalning required.1 Dessutom är telegram’s end-to-end krypteringsteknik den starkaste på marknaden idag2 – detta innebär att bara de personerna involverade i en konversation kan läsa dess innehåll (meddelanden, bilder etc.), vilket gör det svårt för tredje part (exempelvis regeringar eller hackare) att avlyssna samtalen.

I april 2016 lanserade Telegram sin egna botplattform3 – denna möjliggjorde för utvecklare att bygga chatbots som interagerar med användarna via textmeddelanden eller röstenheter (via API: er).4 Chatbots kan vara extremt nyttiga verktyg i olika branscher; exempelvis kan bankchatbots hjälpa användarna med bankrelaterade frågor (exempelvis hur man öppnar ett bankkonto)5 , resebyråchatbots kan ge information om flygbolagens priser6 ,7 Och medicinska chatbots8 Kan ge patientinformation9 Efter medicinsk behandling etc.

Så här använder du Telegram

Telegram är en gratis chat-app som är lätt att använda. Du kan skapa ett konto genom att antingen registrera dig med ditt telefonnummer eller genom att logga in med Facebook. Telegram är också en plattform för tredjeparts appar, så du hittar många olika chatbots och spel i appen. Appen har flera olika funktioner, inklusive gruppchat, videochat och chattrum.