Vilket yrke passar dig som vill bli företagare?

  • Inläggskategori:Företagande

Det finns ingen enda typ av yrke som passar alla företagare. De flesta företagare börjar dock sin karriär inom ett visst område, ofta inom affärsutveckling, marknadsföring och/eller försäljning. Detta ger dem en grundläggande förståelse för de olika aspekterna av att driva ett företag, vilket är nyckeln till framgång. I takt med att man lär sig mer om hur man startar och driver ett framgångsrikt företag kan man sedan specialisera sig på andra områden, såsom juridik, ekonomi och HR.

”Vilket yrke passar dig som vill bli företagare?”

En av de mest ovanliga och intressanta yrkena för den som vill bli företagare är cykelmekaniker. Detta yrke passar dig som gillar att jobba med händerna, är tekniskt lagd och har en passion för cyklar. Cykelmekaniker är ett perfekt yrke för den som vill starta sin egen verksamhet, då det krävs lite utrustning och man kan börja på liten skala. Förutom att reparera cyklar kan du också sälja nya och begagnade cyklar samt tillbehör. Det finns gott om möjligheter att utveckla din verksamhet, exempelvis genom att starta en onlinebutik eller boka fler reparationer via internet.

”Hur mycket tid och energi är du beredd att lägga på ditt företag?”

Hur mycket tid och energi du lägger på ditt företag är upp till dig. Du bör dock tänka på hur mycket tid och energi du behöver investera i början av ett företags etablering. En bra regel att följa är 60-80 timmar per vecka under de första 6-12 månaderna, men detta kan variera beroende på typ av verksamhet. Efter det inledande arbetet har du ofta mer frihet att bestämma hur mycket tid och energi du vill lägga på ditt företag – men kom ihåg att det alltid kommer finnas vissa aspekter av ditt företag som kräver din uppmärksamhet och tid.

”Kan du tänka dig att jobba långa timmar och ibland under stressiga perioder?”

Kan du tänka dig att jobba långa timmar och ibland under stressiga perioder? Vi tror att det är viktigt att du trivs med ditt arbete och har en positiv inställning till din arbetsplats. Därför ser vi gärna att du kan tänka dig att jobba långa timmar och ibland under stressiga perioder.

”Trivs du med ansvar och har lätt för att ta initiativ?”

Det är en fråga som jag ofta ställer mig själv. Jag tror att det beror på att jag har ett starkt driv och ett behov av att göra skillnad. Dessutom har jag alltid haft lätt för att ta initiativ och ta ansvar. Det kanske är därför jag valde att bli lärare, för det är en yrkesgrupp där man både tar ansvar och har möjlighet att göra skillnad. Jag trivs med att ha ansvar och tycker det ger mig en mening med livet. Att kunna se tillbaka på något man har skapat eller bidragit till och vet att man har gjort en positiv skillnad, det är nog det som driver mig framåt mest i livet.

”Är du en problemlösare som inte ger upp lätt?”

Din fråga är anmärkningsvärd, och jag gissar att det finns många svar. Dels beror det på hur man definierar ett problem – vad är ett problem för en person, kan vara en liten bekymmer för någon annan. Dessutom finns det olika grader av svårighet när det gäller att lösa problem – vissa problem löses relativt enkelt, medan andra kanske kräver mer tid och ansträngning.

En del människor har en instinktiv tendens att se tillbaka på alla misslyckanden som deras egna fel och dessa personer ger ofta upp snabbare. Andra ser istället på misslyckanden som utmaningar att lösa och tar dem inte personligt – dessa individer är ofta mer beniga i sin inställning till motgångar och ger aldrig upp lätt. Inom forskningen talas det ibland om ’resilience’ eller ’bounce-back-ability’, vilket innebär just förmågan hos en individual att ta emot motgångar, analysera orsakerna bakom dem och sedan fortskrida framåt igen.

So, to answer your question directly – I believe that there are people who are more likely than others to not give up easily when faced with difficulties, but it is also a trait that can be developed over time with practice. If you find yourself struggling to persevere in the face of adversity, try to take a step back and analyze why you feel that way about the situation at hand. Is it really as bad as you think? What are the potential consequences of giving up? Once you have identified the thoughts and emotions that are holding you back, you can start to work on counteracting them with more positive self-talk and reframing the situation in a more optimistic light.